Pravila zdravog gubitka težine

Mnogi ljudi, osobito kada dolazi ljeto, uzimaju mršavljenje. Ispada, međutim, da to nije tako jednostavno, a spektakularne efekte završiti nakon restriktivna dijeta, kao i većina natrag svoje bivše važnosti, ako ne svoj. Pa što su najčešće pogreške tijekom gubitka težine? Što učiniti da biste izbjegli yo-yo efekt.

Najčešće pogreške u gubitku tjelesne težine – što ne biste trebali učiniti?

Morate početi s činjenicom da je dijeta jednostavno način prehrane te je pogrešno povezan s procesom mršavljenja. Naravno, racionalna prehrana može dovesti do smanjenja tjelesne težine ako ste prethodno napravili hranjive pogreške. Uzimajući u obzir mršavljenja, neki sastojci iz prehrane često se uklanjaju. U međuvremenu, potrebno je osigurati tijelu proteine, masti i ugljikohidrate. Naravno, ne možete zaboraviti na vitamine, makro i mikroelemente. Naravno, morate ukloniti potpuno štetne tvari ili barem smanjiti potrošnju do maksimuma. Uz ukupnu eliminaciju proteina, masti ili ugljikohidrata, najčešća pogreška je dostaviti premalo kilokalorija u tijelo. To rezultira značajnim otpuštanjem metabolizma i skladištenja masti. Čak i ako u početku izgubite težinu gubitkom vode i mišićne mase iz tijela, u nekom trenutku težina postaje, jer se tijelo brani od izgladnjivanja. Spor metabolizam unatoč konačnih restriktivne dijeta nekako se sprema od strane tijela koja troši isto, unatoč povećanim unosom kalorija. To dovodi do yo-yo efekta. Druga pogreška je zlouporaba unosa prehrambenih vlakana, kao i drugih tvari koje bi trebale stimulirati crijevnu peristaltiku. To dovodi do ukupnog metabolizma poremećene i kronični zatvor i proljev i gubitak tjelesne vode i manjkav u vitamina, posebno vitamina A i vitamina B12, što je u ovom slučaju eliminiran sa stolicom.

Zdrava mršavljenja – koristite dijetetičke usluge ili slijedite osnovna pravila

Potražnja za kilokalorijama izračunava se na temelju BMI, kao i načina života, koristeći odgovarajući pretvorbeni faktor. Dob je također uzeta u obzir. Dijetetičar također provjerava sastav tijela, odnosno količinu vode, mišićne mase i masti u tijelu pri određivanju prehrane. Na temelju toga, kao i osnovnih rezultata istraživanja, na primjer u vezi s alergijom na hranu, moguće je utvrditi koja dijeta će biti prikladna za određenu osobu. Ako pate od alergije na hranu ili neku kroničnu bolest, potrebno je i posjet dijetetičaru ako želite riješiti višak težine. Međutim, zdravi ljudi mogu pokušati neovisnu prehranu, slijedeći osnovna pravila. Najvažnije od njih jesti češće, ali manje. Često umjesto toga uživamo u punini, ograničavajući broj obroka. To je jednostavan način za pohranu masnoće i višak vode kroz loše prehrambene navike. Najbolje je jesti 5 puta dnevno. Povrće i voće treba jesti sa svakim jelom, 5 puta dnevno. Ne smijete konzumirati više od jednog mesa po danu. Umiješajte meso bez masnoća ili kuhajte paru što je češće moguće. Svaki obrok bi trebao dati dio proteina, kompleksnih ugljikohidrata, i dva puta dnevno treba dodati hranu biljnim mastima, po mogućnosti za salate. Kao što svatko zna da se najmanje konzumiraju jednostavne šećere, koji su odgovorni za iznenadne napade gladi, jer po prvi uzrok praska inzulina u krvi, a zatim naglog pada i iznenadne gladi. Dobro je uključiti ribu u prehranu koja je bogat izvor omega-3, poput lososa, skuša ili tune. Međutim, masna hrana koja sadrži trans masti, koja je jednostavan put do ateroskleroze, mora biti potpuno isključena. Osnova je doručak za doručak, jer ujutro metabolizam se probudi i ne jede prekasno, a ne spava noću. Naravno, trebate piti puno vode koja uklanja toksine iz tijela – oko 1, 5 – 2 litre, a ljeti čak i više. Također morate spavati jer poremećena hormonska ekonomija također dovodi do poremećaja metabolizma i debljanja. Ovo su osnovna pravila koja morate znati.

Spaljivanje kalorija ili smanjenje težine

Postoji nekoliko načina za brže snimanje. Međutim, ne biste trebali pretjerati. Vrijedno je piti 1 šalicu bez šećera dnevno. Možete pomoći jogurt koji sadrži žive bakterije i ima blagotvoran učinak na crijevnu peristaltiku, a voće i povrće su izvor dijetalnih vlakana, ali ne može pojesti više nego što je preporučeno, tj ne više od 30 g. Količina komponente u odgovarajućim proizvodima može se naći u tablicama kalorija, kao i na naljepnicama. Također se možete obratiti i dijetetičaru. Zapaljenje kalorija, naravno, također podržava tjelesnu aktivnost. Vrijedno je potrošiti barem 40 minuta na dan. Mora postojati snažan vježbe, to može biti marszobieg ili nordijsko hodanje, pa čak i obična šetnja. Međutim, ako želite izgubiti težinu mnogo racionalnije dijeta mora okrenuti aerobne vježbe. Biciklizam i kupanje su dobri primjeri.

Zdrava i racionalna prehrana ključ je za tanak lik. Stoga vrijedi slijediti gore navedena pravila.