Onychomycosis

Mikoza je vrlo čest problem koji najčešće napada noge. Nažalost, vrlo često se dogodi da zbog činjenice da postoji podno koje se nisu uvijek pokazali, problem je ponekad zanemarena ili skriveno – što, naravno, to ne riješi. Žao nam je, ali ovaj pristup je vrlo neprimjereno i neodgovorno, ne samo za svoje zdravlje i estetiku, ali i da atletsko stopalo je zarazan.

Kako prepoznati sportašicu? Koji su njezini karakteristični simptomi?

To je vrlo uobičajeni poremećaj u smislu bolesti noktiju, a njegovi simptomi dovoljno su vidljivi da ih je gotovo nemoguće ignorirati. Ploča nokta pokrivenog oboljenjem mijenja boju i oblik, a ona postaje lomljiva i lomljiva. Promjene u početku dodiruju stranice noktiju, koji mijenja boju u žuto-smeđe, ali ako se ne liječi se bolest može uključivati ​​sve veći dio nokta, i premjestiti na sljedeću nokte. S vremenom cijeli nokti postaju krhki i lomljivi, kao i jasno zadebljali – čak i do te mjere da je njihovo rezanje težak zadatak.

Koji su uzroci onikomikoze?

Sportaš stopala može biti uhvaćen – to je istina, tako da treba obratiti posebnu pozornost da bude bos na javnim mjestima, a posebno kada je u njima vlažnom okruženju koje je pogodno za širenje gljivica, on dolazi ovdje zbog takvih mjesta kao tušem, kadom, bazen, sauna. To je, dakle smatra kao osoba s niskim otporom, koji je, na primjer, pate od drugih sistemskih bolesti, poput dijabetesa, autoimunih bolesti, ili hormonske poremećaje, i drugih čimbenika koji utječu na otpor narušena može lako nabaviti takve bolesti, kao rezultat ugovaranja , Osim toga, naravno, infekcija može dovesti do upotrebe iste obuće koju zaražena osoba nosi. Stoga je vrijedno održavati ispravnu higijenu kako bi izbjegli ovu bolest.

Kako liječiti stopalo sportaša?

Naravno, taj problem se ne može ignorirati, kao u slučaju infekcije noktiju ili više veća klasa svaki nokat uzimajući osloboditi od problema može biti još teže. Liječenje onikomikoze zahtijeva puno discipline od pacijenta. Kada liječnik vidi bolesnu nokat, obično je u stanju dijagnosticirati mikoza. Metoda liječenja ovisi o ozbiljnosti bolesti. Ako promjena nije prevelik, često je dovoljna kriške, losione, boje ili fungicidno djelovanje, ali ako su promjene okupirali veliki dio kruga možda će biti potrebno koristiti oralnih danu. Koliko dugo trebate uzimati ove lijekove ovisi o vašoj razini klizanja.

Mikoza, osobito stopala, je prilično uobičajena bolest koja je nažalost lako zarazna. Naravno, uvijek treba promatrati higijenskih pravila i mjere opreza, međutim, u slučaju kada je u pitanju infekcija već je potrebno otići do liječnika i početi liječenje, i slijedite svoje preporuke.