Gubitak kose kod žena

Gubitak kose je problem koji utječe ne samo na muškarce nego i na žene. Svaki dan gubimo oko 100 vlasi, što je normalno za, naravno, ali kad je kosa ispadne po šaku, trebali razmišljati o tome što je uzrok tome i kako se mogu spriječiti taj neizbježan proces. Iz kojih razloga može ispasti kosa i što bi trebalo izgledati ćelavo liječenje kod žena?

Ciklus rasta kose

Folikula sve žene su podložne cikličkih i ponavljaju promjena s čupercima rasta odvija se u četiri ponavljaju uzastopne faze, među kojima se mogu spomenuti anagene (faza rasta), catagen (prijelazna faza), telogen (fazu mirovanja) i egzoegn (faza oslobađanja stan) , U situaciji u kojoj svaki dan gubite oko 100 vlasi, to ne bi trebao brinuti o tome apsolutno, jer je potpuno prirodan proces povezan s gore navedenim fazama. Međutim, ako se kosa ispušta u velikim količinama, potrebno je poduzeti odgovarajuće liječenje, ali treba razmotriti što može uzrokovati prekomjerni gubitak kose.

Uzroci pretjeranog gubitka kose kod žena

Kosa može ispasti zbog različitih razloga, ali među onima koji se pojavljuju najvjerojatnije biti posebno spomenuti jak stres, povijest zarazne bolesti, depresije, prethodna operacija, uzimanje određenih lijekova ili težine proces gubitka, koji može biti povezan s premalo željeza i vitamina skupina B u dnevnoj prehrani. Mnoge se žene također mogu nositi s tzv alopecia areata, što je slučaj kada se kosa pada u određenom području ili stražnjem dijelu glave ili na vrhu. Do nedavno se vjerovalo da je spomenuti supstrat ima neurotične alopecija ili genetski Međutim, brojne studije su pokazale da to rezultira uglavnom od autoimunih bolesti. U slučaju žena, pretjeranog gubitka kose također može biti povezana s hormonima, naročito u menopauzi, za vrijeme borbi s hipotireoza ili hipertireoza ili tijekom trudnoće. Nepovoljan utjecaj na stanje kose je također pušenje, česte bojanje pramenova (posebno izbjeljivanje), kao i prisutnost toksičnih tvari u tijelu.

Liječenje ćelavosti

U cilju da se zaustavi gubitak kose prvo mora eliminirati gore navedene čimbenike, stanje kose, tako da će sigurno značajno poboljšati. Borba protiv pretjeranog gubitka niti treba nastaviti dvosmjerno, naime interno i eksterno. Trebalo bi, dakle, voditi brigu o pravilnoj prehrani bogate biotinom, vitaminom B i željeza, uvođenje dnevne izbornika kvasac, masnu ribu, kao i čaj koprive i preslica. Što se tiče liječenje gubitka kose u žena izvana, treba posegnuti za posebnim ampula, šamponi, regeneratori i maske za gubitak kose, koji se lako može kupiti u bilo kojoj ljekarni i drogeriji. Međutim, ako nakon što gore navedene savjete neće primjetiti nikakve nuspojave, a zatim biste trebali ići kod dermatologa, koji je nakon što je dijagnoza uzroka će provoditi odgovarajući tretman u obliku specijaliziranog wcierek dostupne samo na recept.