5 načina da se riješite bora

Postoje mnogi čimbenici koji utječu na prerano starenje kože i pojavu bora. Nepravilna prehrana, povećana razina stresa, izloženost koži UV zračenju i slaba kvaliteta sna. Sve to uzrokuje da prvi znakovi starenja mogu izgledati puno brže nego što je naznačeno biološkim dobima. Čak iu zrelim ljudima, možete suzbiti nastajanje novih bora i produbiti postojeće, a Botox se ovdje ne spominje. Pa što su 5 načina da se riješite bora?

Prvo, pazite na kožu iznutra

Prije nego što se prebacite na oštriji arsenal za postojeće bore, pazite da se ne pojave nova. Ne zaboravite svakodnevno očistiti sebum i kožu jer su saveznici za slobodne radikale koji ubrzavaju starenje kože, kao i pojavu bora. Također koristite uravnoteženu prehranu bogatu zelenim i crvenim povrćem bogatim vitaminom E i antioksidansima koji su saveznici u borbi protiv bora. Izvor mlade i zdrave kože jede u dnevnoj prehrani, među ostalima rajčice, mrkve, špinat, peršin, orasi i sjemenke suncokreta. Također ne možete zaboraviti na pravilan navodnjavanje. Pijenje prave količine vode osigurava održavanje pravilnog upravljanja vodom i lipidom kože, što je zaštitna barijera i utječe na njegovu adekvatnu fleksibilnost.

Koristite hranjivu dnevnu i noćnu kremu

Primjena kreme za vlaženje uz pravilno navlaživanje iznutra također može biti odgovarajući oružje u borbi protiv bora. Ako ste već vidjeli prve znakove starenja, odaberite kreme koje ne samo da hidratiziraju, nego i izglađuju i učvršćuju kožu. Krema za bore često se sastoji od hijaluronske kiseline, ali i drugih vrijednih sastojaka. Dobar način odgađanja procesa starenja je korištenje prirodnih kreme koje sadrže vrijedna biljna ulja koja utječu na odgađanje procesa starenja i probijaju se kroz hidrolipidne slojeve kože. To uključuje, između ostalog, arganovo ulje ili jojoba. Često, prirodne kreme sadrže i ksilitol-šećer od betona, koji štiti od slobodnih radikala. Naravno, krema protiv bora također može sadržavati retinol, koji, međutim, nije pogodan za bilo koju kožu, jer može izazvati iritaciju. Da biste izbjegli neugodne učinke, najprije morate nanijeti hidratantnu kremu.

UV zaštita

Na bore su također pod utjecajem UV zračenja, tako da ne bi se ubrzala njihovo oblikovanje mora nužno koristiti kreme ili primere s UV filtrom. Zimi možete priuštiti 15 SPF filtera, a ljeti mora biti najmanje 25 SPF. Ne možete zaboraviti na nošenje sunčanih naočala, jer škilovanje pridonosi formiranju vrana.

Fototerapija i Botox – kako se riješiti bora

Učinkovit način borbe protiv bora može biti svjetlosna terapija koja se koristi u kozmetičkim salonima. Actinoterapija potiče stanice da proizvode kolagen, što utječe na značajno plivanje bora i učvršćivanje kože. To je alternativa botox poznat i često koriste žene od zrele dobi. Injekcije botulinum toksina u sigurnim dozama su naravno vrlo učinkovite. Međutim, trebali biste odabrati dokazanu kabinetu za estetsku medicinu, kao i liječnika koji ima stotine tretmana. Loše napravljen, može paralizirati neke mišiće lica.

Primjena maski

Mnogi ljudi u borbi protiv bora koriste samopripremljene maske, na primjer, od jogurta i krastavaca, od banana, ulja ili riže. Teško je procijeniti njihovu učinkovitost, ali sigurno pravilno sastavljene prirodne sastojke također mogu pravilno hraniti i hidratizirati kožu.

Borba protiv bora mora biti sveobuhvatna iznutra i izvana. Samo ta akcija može vam omogućiti da uživate u izgledu mlađe kože. Stoga je vrijedno koristiti dokazane i potvrđene metode za uklanjanje znakova starenja.